FNM sa bude rušiť v dvoch etapách, ktoré potrvajú až do roku 2016

26.04.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Zrušenie Fondu národného majetku (FNM) SR je rozvrhnuté do dvoch etáp, pričom v prvej časti by sa mala potrebná legislatíva vytvoriť a v rámci druhého kroku schváliť.
Celý proces tak potrvá až do roku 2016, čo je podľa hovorkyne FNM Miriam Žiakovej adekvátny čas.
Inštitúcia v súčasnosti spravuje majetok v hodnote viac ako 2,5 miliardy eur a má neukončené súdne spory vo výške viac ako 400 miliónov eur. "O efektívnom ukončení fungovania inštitúcie je preto pri takomto objeme majetku nevyhnutné rozhodnúť dôsledne a zodpovedne," uviedla pre TASR Žiaková.
Predstavitelia platformy Liberálna dohoda vo štvrtok (25.4.) kritizovali nečinnosť zodpovedných v rámci rušenia FNM. Potrebná analýza postupu, ako aj súvisiaci návrh zákona bol už totiž vypracovaný počas bývalej vlády Ivety Radičovej.
Momentálne sa postupuje podľa uznesenia, ktoré Výkonný výbor FNM prijal v novembri 2012 na základe programového vyhlásenia vlády. "Uvedený postup uvádza, že zrušenie FNM SR je potrebné uskutočniť dvojkrokovo na základe prijatia osobitného zákona, respektíve v dvoch na seba nadväzujúcich etapách," informovala Žiaková.
 

Vyberte región